Årets tur var nødt til å slå fjorårets fadese av en fisketur med knapt flex i stanga, kulde som beit i ansiktet, helvetes mye regn, iskalde vann og kalde geleklumper av noen baller grunnet helvetes kaldt vann samt utallige teorier på hvor fisken var og ikke var… Fjorårets rookie Lars Jørgen fikk tydeligvis nok ifjor og var byttet ut med selveste Kaptein Rom, alias min gode fiskekompis Truls Pedersen som ble et nytt og hyggelig bekjentskap for Nickolay og Alex.

Vi startet i godt driv torsdag ettermiddag rett før påskeutfarten startet for folk flest nedover med fullastet bil som vanlig og skravla gikk så ivrig at vi tilfeldigvis glemte avkjørselen til ferga og i stedet fikk en liten svipptur til Danmark over Øresundbrua. Heldigvis hadde vi lagt inn god margin slik at fergen rakk vi med glans.

En iskald Svaneke er alltid et høydepunkt på ferga – fjorårets fergetur innebar en brann i motoren noe som vel var et varsel på elendig fiske – mens årets overfart gikk fløyelsmykt og like deilig var det å komme til Hasle feriepark, et par kalde øl til, enda mer skravlng, en siste finpuss av noen fortommer og fluer  før vi fikk et par timer på øyet før årets tur var skikkelig igang.

Som vanlig opp  i fem draget, nydelig svart kaffe og litt mat før vi etterhvert kom oss i bilene og ut. Nickolay var førstemann med flex i stanga, en nydelig og blank 3 kilos var på vei inn i håven både en og to ganger, men Bornholm er kjent for spreke fisk samt noen lumske steiner som vi alle kjenner litt for godt til. Denne gangen kom det et par saftige gloser og vi tenkte vel alle i vårt stille sinn om dette skulle bli en retur av fjoråret fadese. Men neida, det var heller et varsel om hva som var i vente for oss alle.

De neste dagene skulle Bornholm vise seg fra en helt annen side. Sol, knapt noen dråper med regn og passe bris ga fine fiskeforhold langs kysten…. Dette igjen resulterte i noen herlige opplevelser. Vi landet alle fine fisk – en nydelig 3,5 kilos som Nickolay elegant landet etter en herlig fight i store bølger endte sine dager i ett fantastisk herlig måltid tilberedt av selveste Alexander som kaptein Rom dessverre ikke fikk med seg grunnet nettopp litt for mye Rom:)

Ellers kan vi  alle anbefale på det sterkeste at man oppsøker Dong Fang Buffet Restaurant i Rønne – her kan 4 røslige karer spasere rett inn i vadere og studs etter 14-15 timers fiske  (Øyvind og Nickolay 100 kg ++ samt Alex og Truls 100 kg ++++) og spise 4-5 fulle tallerkner hver:). En herlig buffet av de lekreste retter fra asia, toppet med fersk sushi, et par tre porsjoner med is og  litt kaffe samt skylle det hele ned med herlige 0,75 litere Svaneke går helt fint fant vi ut flere dager på rad. Anbefales! Etter endt tur her lander man ganske digg i senga klare for en ny dag om noen få timer.

Alex hadde som vanlig litt lekke vadere samt et par Boa-sko fra Simms som stadig vekk røyk i både sømmene og vaiere, men det er vel bare å forvente når man bikker 130 kg og har størrelse 49 i sko. Truls og undertegnede prøvde seg på litt undervannssvømming  et par ganger noe som ga en steindød I-phone 6 for min del mens Nickolay på sine skjøre knær var den som unngikk noen store uhell denne gangen. Til tross for dette fikk vi relativt bra med fisk, totalt ca 55 stykker hvorav Truls var både heldig og dyktig og fikk landet en pen blank en på 68 cm og nærmere 4 kg som turens største. Håven var glemt igjen i bilen men en hyggelig fisker hjalp godt til slik at både landing og foto gikk greit fra noen glatte stener. Flere blanke samt noen få Grønlendere ble landet, alle fikk vi fisk mellom 2 og 3 kg samt mange mellom 1 og 1,5. Egg og bacon smaker fantasisk når Nickolay setter igang brenneren, Fisk er heller ikke galt som en liten oppstiver når man har denget løs i 4-5 dager og rygg og armer begynner å kjenne kjøret, Truls har mange herlige historier å bidra med (man heter jo ikke Kaptein Rom uten grunn) og  alle bidro til at turen ble en morsom og minnerik opplevelse.

Som avslutning på en vellykket tur valgte Truls og Alex og kjøre  25 mil ekstra da de på finrulig vis på hjemturen hadde det svært så hyggelig, hadde mange erfaringer og historier og dele og dermed endte med å kjøre midt i innlandet i Sverige før de skjønte at de kanskje skulle sjekke GPSen:) Vi får sette det på kvoten for morsomme minner som bare gale fiskere deler og som er fort gjort når man mimrer om de herlige dagene som nettopp har vært!

Takk for denne gang – vi elsker Bornholm med dets muligheter, utfordringer og herlige natur som igjen byr på store og små opplevelser og herlig vennskap. Vi ses igjen snart – kan nesten ikke vente selv om det nå bare er noen uker siden og turen er fordøyd. 5 kilosen kommer stadig nærmere….

Øyvind, Alexander, Nickolay og Truls