I fjor hadde klubben en fellestur til Hallingdal i begynnelsen av september. Selve turen ble en stor suksess, men fisket var heller labert selv om det ble fine fisk på enkelte. Derfor bestemte vi oss for heller å legge turen til Os ved Glomma der vi kunne fiske både ørret og harr. Ørreten kan som kjent være litt vanskelig å ta på høsten men harren derimot er ikke så vanskelig å be. Tanken var at det kunne være god trening for juniormedlemmer og personlig har jeg ikke fisket harr tidligere, så denne turen hadde jeg sett frem til.

Jørgen og jeg reiste opp på onsdag morgen, og kjøpte fiskekort på Kvennan Fluefiskesone første dagen. Allerede på andre kastet satt det en flott harr på rundt kiloen, men håven lå igjen på land, så fisken røyk i det jeg skulle lande den. Må innrømme at jeg ble jævlig optimistisk et øyeblikk og tenkte at hvis dette var normalen…Det ble flere fisk, både på Jørgen og meg selv, men ingen over halvkiloen.

Dagen etter hadde vi kjøpt fiskekort i Vangrøfta, men til tross for at vi så flere fine fisk klarte vi ikke å lure noen til å ta (bortsett fra et par pinner da…) Fisket var utrolig vanskelig, med lite og klart vann. De fiskene vi fant ble skremt av den minste bevegelse, og hvis man satte beinet i elva sluttet det å vake umiddelbart selv om man gikk ut 20-25 meter nedstrøms fra fisken.I 21.30 tiden kasta vi inn håndkle og dro for å møte Niklas, Tommy, Andre og Jon som var på vei. Hyttene vi hadde leid på «Røste hyttetun & camping» var romslige og fine med en stor gapahuk rett utenfor med peis og bålpanne som vi fyrte opp på kveldene.

På fredag hadde de andre gutta fiskekort i Vangrøfta mens Jørgen og jeg dro ned til Kvennan igjen. Vi skulle hente Trym og Markus på Røros lufthavn i 15 tiden men rakk å få flere fine harr før vi måtte reise til Røros. Gutta som var i Vangrøfta hadde heller ikke dagen, og sleit med å finne fisk eller å få de til å ta. Etter at vi hadde hentet Trym og Markus dro vi tilbake til Kvennan og der var det fortsatt bett og vi fikk flere harr den ettermiddagen selv om de ikke var spesielt store. Trym og Markus skulle bare ta en snarvei over elva og Trym endte opp med en liten svømmetur…

Lørdag morgen delte vi oss i tre grupper, hvor Niklas og Tommy reiste nordover mot Røros, Andre og Jon reiste tilbake til Vangrøfta, og Jørgen, Trym, Markus og jeg reiste sørover til en ny strekning på Kvennan fluesone. Vi hadde et godt fiske også på lørdagen, og alle fikk fisk. Det gikk for det meste i forskjellige varianter av superpuppa og vårfluer, og så lenge de fløt godt var fisken veldig interessert. Tilsammen fikk vi flere rundt halvkilo, og den største var 8 hg. Trym og Markus fikk god trening i å kaste strekkekast med lengst mulig flyt, og fikk også etterhvert tilslagene til å sitte. Litt senere kom også Andre ned til oss da Jon måtte reise en dag tidligere. Niklas og Tommy hadde også fått en del harr lengre opp i elva med Niklas sin på 8 hg som største.

På søndagen ble vi enige om å prøve Koppang på vei hjemover. Vi spredde oss utover på oversiden av brua, og det tok ikke lang tid før vi fikk harr også her. Til å begynne med fant vi kun småfisk, men etterhvert ble det flere på rundt 5-6 hg. Markus sto for dagens prestasjon da han klarte å tryne på ca en halv meters dyp, og måtte ta 7-8 svømmetak før han klarte å få fotfeste!!  Utrolig komisk!!

Dette avsluttet årets tur, og jeg tror alle hadde hatt en knallfin helg, både sosialt og fiskemessig…