Lørdag 29. mars reiste Andre og Haakon i forveien ned til Bornholm, der vi i år hadde leid en leilighet på Hasle Marina. Vi hadde telefonkontakt i dagene før resten av oss reiste nedover tirsdag 1. april. De kunne fortelle om relativt godt fiske og gutta hadde fått henholdsvis fem og åtte sjøørret mellom 1-2 kg de tre første dagene.

I tillegg til André Øyen og Haakon Reier, var det i år Lars Øyen, Kim Øyen (faren til André og Lars), Jan Roger Larsen og undertegnede, Alexander Smerud.

Turen nedover gikk overraskende greit. Vi reiste fra Oslo/Vestby kl 15.30, og var klare ved ferjekaia i god tid før avgang. Vi gjorde som tidligere og tok siste ferje fra Ystad til Rønne, som innebærer at vi ikke er fremme ved Hasle Marina før i halv to tiden på natta. Men vi skal jo ikke gå glipp av morraøkta… Opp igjen klokka halv fem

Vi hadde gitt beskjed til Erik Larsen at vi skulle være på bornholm disse dagene, og tidlig onsdag morgenen kom han tuslende bortover stranden der vi stod. Det var et gledelig gjensyn, og vi fikk litt oppdateringer på vær, vind og fiskeforhold. Onsdager er klubbkveld hos Fluefiskerne Bornholm, og vi ble enige om å treffes igjen senere på kvelden.

Etter morgenøkten ble det nok et gledelig gjensyn da vi tok turen inn til Rønne for å hilse på Martin Nielsen som driver Rønne Cykelforretning. I tillegg til sykler selger han også fluefiskeutstyr og softguns. Martin er også formann i Fluefiskerne Bornholm.

Første dagen ga ikke så mye fiskemessig bortsett fra at Haakon og Andre fikk en eller to hver. På kvelden var det duket for en skikkelig snaddermiddag ala Kim, med spanske kjøttboller, fersk spinatfylt tortelini og en vanvittig god ostesaus servert med salat. Etter middag reiste vi ned til klubbhuset der det ble tid til å hilse på nye og gamle venner. Etter litt juging og et par pils satte vi kursen tilbake til Hasle og køya.

Vi hadde en jevn østlig/nordøstlig vind alle dagene, og vannstanden ble etterhvert ganske lav. Vi fisket mye på sydkysten ettersom vinden blåste kraftig på nordøst siden av øya. På sydsiden kom vinden inn fra venstre og gjorde det behagelig å fiske der samtidig som vinden rusket opp litt og gjorde vannet litt farget. Vi fikk også noen fisk på vestkysten selv om det var ganske stille og krystallklart vann.

Jeg har dessverre litt problemer med å huske hvem som fikk hva og hvor, men oversikten ble omtrent som dette:

  • Haakon 18 stk
  • Andre 9 stk
  • Jan 5 stk
  • Alexander 2 stk
  • Lars 1 stk

Andre fikk den største på 3 kg, og vi fikk flere fine fisk mellom 1.5-2.3 kg. Dessverre ble det ingen skikkelig trofefisker da de største fiskene var farget eller «københavnerblanke». Noen fine blanke fisk ble det allikevel, og de største lå på +/- to kilo. Det kanskje hyggeligste med hele turen var at Jan fikk 5 stk blanke med største på 2 kg og at Lars endelig kunde lande en blank fin sjøørret på 1,3 kg.

Vi har hatt en strålende tur, og selv om ikke alle har fått flust med fisk så har stemningen vært på topp. Det har vært deilige dager med sol, fisking, god mat, carlsberg og en og annen snaps.

En spesiell takk til Kim som har sørget for mat i mellom slagene og som har disket opp med fantastiske retter på kvelden.
Vi vil også få rette en stor takk til våre danske venner i Fluefiskerne Bornholm for den gjestfriheten de viser oss.

Erik har som vanlig stilt opp og sørget for å holde oss oppdatert på forholdene noe vi setter veldig pris på. Han har også stilt opp med både vadestav og kartbok til «glemskepeder». Takk for det

Vi gleder oss allerede til neste års tur…