De fleste som fisker i Spania, gjør det enten med kystmeite eller vanlig meite. Spesielt i innsjøene benker de seg ned med stoler og parasoller, og fisker på samme spotten som de har fora hver eneste dag de siste ukene. De får naturligvis mye fisk, men hvor spennende kan det være? Det er ikke spørsmål om man får fisk, men hvor mange kilo man klarer å stappe ned i «keepnettet».

Utfordringa ligger i å ta dem på flue!

Jeg har gjort en del research og har etterhvert funnet noen vann og ikke minst en elv som jeg har fått litt trua på. I vannene går det karper, barbel og black bass. I elva er det i tillegg ørret som kan vokse seg forholdsvis stor!

Jeg har klart å lure noen karper, men de har ikke vært spesielt tøff motstand da alle har vært rundt kiloen. Karper kan yte skikkelig motstand når de blir 2-3 kg og oppover, noe jeg har fått erfare her hjemme for noen år siden da jeg mistet en etter et vanvittig utras.

Når det gjelder barbel så er den om mulig enda råere. Det sies at det er den sterkeste fisken i Spania «pound for pound», og det  fikk jeg erfare i år selv om jeg selvfølgelig klarte å miste en 2kg+ da jeg skulle lande den. Heldigvis klarte Trym å kroke en fin en  litt senere, og dermed reddet han familiens ære i siste minutt  Trym tok sin på flyvemaur, men de er nok ikke vanskelig å be dersom man legger ut gresshoppeimitasjoner, biller, øyenstikkere el. da de er mer «oppadrettede»

enn karpene som ofte står å roter i mudderet. I elva vi fisker går det mye barbel på mellom 1-2 kg og fisk på 3-5 kg skal ikke være uvanlig.

I tillegg er det godt fiske etter havabbor og multe ved utløpet av elva, men dette har det ikke blitt tid til enda. Regner med flere turer i årene fremover, og da skal det forhåpentligvis bli tid til å prøve både etter stor barbel, black bass, havabbor og multe